To spletno mesto uporablja piškotke. Z nadaljevanjem navigacije po tem spletnem mestu nam dovoljujete, da uporabljamo piškotke.

Preberite več o piškotkih

PREUSMERITEV SEKUND
c5 aircross_hero baner2.jpg

C5 AIRCROSS

Citroën se je odločil v letu 2017 lansirati ofenzivo športnih terenskih vozil nezaslišanih razsežnosti, ki vključuje razkritje dveh novih modelov. C5 Aircross, ki je bil prvič predstavljen na salonu v Šanghaju in bo v Evropi naprodaj proti koncu leta 2018.


Drugo športno terensko vozilo Citroën C3 Aircross pa je nekoliko bolj kompaktno in bo v zelo kratkem času predstavljeno javnosti, pa bo v Evropi naprodaj že v letu 2017.

 

 

 

ODKRIJTE GA V VIDEO POSNETKU!

Citroën C5 Aircross, ki se zgleduje po konceptnem vozilu Aircross, predstavljenem leta 2015, odločno dokaže svojo drugačnost: edinstvena postava, polna energije in zanesljivosti, ki je usklajena z geni znamke Citroën in s temeljnimi zapovedmi športnih terenskih vozil.

 

 

597x339_Design_C5_Aircross-flou

ZUNANJI DIZAJN :
ENERGIČNO IN ODLOČNO ŠPORTNO TERENSKO VOZILO

Športno terensko vozilo z odločnim značajem: C5 Aircross bo spreobrnil ustaljene vzorce segmenta športnih terenskih vozil. Robusten in izklesan stil zunanjosti je brez enega samega kančka arogantnosti po zaslugi uravnovešenih in pretočnih linij ter nadvse vpadljivih grafičnih elementov.

C5 Aircross v sebi nosi celoten genetski zapis znamke Citroën: dvonivojska osvetlitev, tehnološko dovršene prednje in zadnje luči, strešni prtljažni drogovi in barviti dodatki ter nova različica zaščitnih oblog Airbump®.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

C5 Aircross bo pomembno zaznamoval eno izmed glavnih etap programa Citroën Advanced Comfort® prek vzmetenja s progresivnimi hidravličnimi dročniki, ki je zanj na voljo premierno na svetu in s katerim ponuja edinstveno lego na cesti, značilno za znamko Citroën. Vsako potovanje je zares pravo povabilo na potovanje. Ponuja obilo prostora na vseh sedežnih mestih ter se ponaša z najboljšo tehnologijo za vse bolj enostavno vožnjo ter sodoben in vsesplošen pristop do udobja.
1500x646_CAC

VZMETENJE S PROGRESIVNIMI HIDRAVLIČNIMI DROČNIKI

Na podlagi svojih izkušenj in strokovnega znanja inženirjev je znamka razvila novo vzmetenje, da bi izboljšala kakovost blaženja, tipično za Citroën, ki je kupcem tako zelo pri srcu. Predloženih je bilo 20 patentov.

 


Vendar pa so lahko inženirji po zaslugi teh dročnikov zagotovili vozilu C5 Aircross bolj neoviran hod vzmetenja, kar daje občutek lebdenja na "leteči preprogi" in se zdi, kot da preletava deformacije na cestišču.

 

PROSTORNA NOTRANJOST

747x322_Espace_Bord-flou

Z zelo dolgo medosno razdaljo (2730 m) oziroma eno izmed največjih v razredu C5 Aircross svojim potnikom zagotavlja najboljše bivalno udobje v svoji kategoriji, zlasti na zadnjih sedežih. Ob tem ima vozilo tudi številna domiselno zasnovana odlagalna mesta (prostoren predal za drobnarije, sredinski odlagalni predal) pa tudi prtljažnik pravokotnih oblik in velike prostornine (482 litrov).

MASAŽNI SEDEŽI

747x322_Confort_bord-flou

Široki in že na videz udobni sedeži vozila C5 Aircross potnike kar vabijo, naj sedejo in se podajo na nepozabno potovanje v nadstandardnem udobju. Prednja sedeža sta lahko opremljena z naprednim sistemom za večtočkovno masažo, ki deluje s pomočjo osmih pnevmatskih blazinic, razporejenih v naslonjalu. Uporabnik lahko izbere enega od petih razpoložljivih programov.

597x303_Toit_Pano

PANORAMSKO STREŠNO OKNO

Po zaslugi panoramskega strešnega okna se boste lahko v Citroënu C5 Aircross vozili na svežem zraku že ob prvih lepih dnevih! Panoramska steklena streha nudi izjemno velike dimenzije, skozi katere nenehno prepušča v potniški prostor filtrirano in prijetno svetlobo. Zaradi nenehno prisotne svetlobe se bodo potniki še bolje počutili v notranjosti.

Brž ko bodo vremenske razmere ugodne, odprite streho vašega Citroëna C5 Aircross in si privoščite razgled nad okolico. Široko stekleno ploščo lahko drsno pomikate in priprete, njihov pomik pa pospremijo svetlobni vodniki.

MOTORJI

C5 Aircross je opremljen z nadvse zmogljivimi motorji.

Citroën C5 Aircross je opremljen z motorji in menjalniki zadnje generacije in bo postal prvi Citroën s hibridnim bencinskim motorjem Plug-in Hybrid (PHEV).
1500x646_Superposition_Technos-flou

TEHNOLOGIJE

GRIP CONTROL & HILL ASSIST

VISION 360

PRILAGODLJIVI TEMPOMAT

CITROËN CONNECT NAV

PROSTOROČNO ODPIRANJE VRAT

Po zaslugi sistema za izboljšano vlečno moč (Grip Control) z nadzorom hitrosti med spustom se lahko to športno terensko vozilo poda na vse vrste cest. Za to tehnologijo je na voljo pet načinov delovanja (standardni, pesek, sneg, neutrjen teren in ESP OFF), dopolnjuje pa jo še inovativna funkcija, ki zagotavlja večji nadzor in varnost: sistem za speljevanje v klanec (Hill Assist Descent Control). Na strmih klancih ta funkcija ohranja zelo nizko hitrost vozila C5 Aircross in nadzoruje njegovo smer vožnje.

 

Vision 360° rekonstruira sliko neposredne okolice vozila C5 Aircross na zaslonu na dotik … vendar s ptičje perspektive! S tega novega zornega kota ima voznik boljši pregled nad bližnjimi ovirami in lahko natančneje oceni razdaljo. Funkcija je zelo priročna v vseh delikatnih situacijah, kot je izvajanje manevrov na ozkih ulicah ali v prometu.

 

 

Prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop je sistem za pomoč pri vožnji, ki zazna pred seboj vozeče vozilo ter s poseganjem v zavore in pedal za plin samodejno ohranja varnostno razdaljo, ki jo je voznik predhodno izbral, vse do zaustavitve vozila.

 

 

Citroën C5 Aircross je opremljen z najnovejšo generacijo navigacijskega sistema Citroën Connect Nav, to je povezljiva 3D navigacija, ki nudi številne prednosti.

Deluje v povezavi z 8-palčnim zaslonom visoke ločljivosti in s kapacitivno tehnologijo, ki ga lahko upravljamo s konicami prstov, in je opremljen s funkcijo glasovnega prepoznavanja za upravljanje funkcij navigacije, telefona in medijskih naprav brez odmika pogleda s cestišča.

V sistem je integrirana tudi funkcija Mirror Screen (zlasti Apple CarPlayTM), ki omogoča varno pregledovanje aplikacij s pametnega telefona na zaslonu na dotik.

520x178_Connect-Nav

C5 Aircross je opremljen s prtljažnimi vrati s prostoročnim upravljanjem, ki vam nudi nadvse dragoceno pomoč, kadar do vozila pristopite s polnimi rokami. Ta funkcija poskrbi za enostavno odpiranje prtljažnih vrat po zaslugi zaznavala pod zadnjim odbijačem. Za odpiranje ali zapiranje prtljažnih vrat je treba zgolj premakniti nogo.

 

 

Top